Yüz Dolgusu

Dolgu genellikle yüz estetiğinde kalıcı kırışıklıkları ortadan kaldırmak için kullanılan bir maddedir. Dolgu amacıyla kullanılan en sık madde hiyalüronik asit adı verilen bir proteindir. Hyalüronik asit normalde cildimizde bulunur, cilde esneklik, dolgunluk ve canlılık verir. Bebek cildi hiyalüronik asit açısından zengindir. Bu nedenle bebeklerin ciltleri canlı ve dolgundur.

Yaş arttıkça ciltteki hiyalüronik asit miktarı azalır. Bunun yanında sigara, yaşa bağlı cilt değişiklikleri ve güneşin olumsuz etkileri birleştiğinde ciltte yaş arttıkça derin kırışıklıklar ortaya çıkar. Bu kırışıklıklar alında, kaş arasında burun ile dudak yan kenarı arasında ve boyunda ortaya çıkabilmektedir. Bunun yanında bazı kişilerde yaşlanmaya bağlı olarak yanakta çöküntüler oluşmaktadır. Bu çöküntüler yüzde negatif bir atmosfer oluşturmakta ve kişiyi estetiksel olarak etkilemektedir.

Dolgu Hangi Bölgelere Yapılır?

Dolgu yüzde sabit hale gelmiş kırışıklıklara ve çöküntülere yapılmaktadır. Bu kalıcı kırışıklıklar en sık olarak kaş arasında, burun ile ağız köşesi arasındaki nazolabiyal sulkus adı verilen kıvrımlara yapılmaktadır. Bunun yanında bazı kilerde yanak çıkıntısı hiç belli değildir. Hatta yanakta yaşla birlikte bir çöküntü bile ortaya çıkabilir. Bu durumlarda yanak dolgusunun estetik anlamında çok iyi etkileri ortaya çıkmaktadır. Yine dudakları zayıf ve belirsiz olan kişilerde dudak dolgusu çok iyi sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Dolgu uygulaması kesinlikle ne yaptığını iyi bilen tecrübeli hekimler tarafından uygulanması gereken bir işlemdir.

Dudak Dolgusu
Scroll to Top