Mikrobotoks Uygulamaları

Mikrobotoks Nedir?

Mikrobotoks uygulaması adından da anlaşılacağı şekilde klasik botoks uygulamalarının aksine çok küçük yoğunlukta botoksun uygulanmasıdır.

Mikrobotoks uygulamasının temel amacı kas fonksiyonlarını tamamen ortadan kaldırmadan ya da kas fonksiyonlarını çok fazla azaltmadan derideki kırışıklıklarının ortadan kaldırılması ve ciltde bir parlaklık ve tazelik görünümünün verilmesidir.

Klasik Botoks ve Mikrobotox

Klasik botoks uygulamalarında botoks enjeksiyonları cilt altında bulunan kas dokusu içerisine yapılır. Ancak mikrobotoks uygulamaları daha yüzeyeldir ve cilt içine ve/veya cilt-yüzeyel kas dokusu içerisine yapılmaktadır. Deride bulunan ter bezleri ve yağ bezleri mikrobotox uygulamasına bağlı olarak daha az çalışır. Bu nedenle ciltteki yağ miktarı azalır, açık gözenekler küçülür ya da kapanır ve ciltte bir gerginlik ve parlaklık oluşur. Bunun yanında yüzeyel kas dokusunun cilt ile olan bağlantılarının etkinliği botoks etkisi ile azalacağından ciltteki ince ve orta derinlikteki kırışıklıklar da ortadan kalkar. Sonuçta mimik hareketleri belirgin derecede etkilenmeden cilt kırışıklıkları ortadan kalkar ve cilt daha taze ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Bu da botoks yaptırmak isteyen birçok kişinin ana estetik kaygısını oluşturmaktadır.

mikrobotoks uygulaması

Mikrobotox Hangi Bölgelere Yapılır?

Mikrobotox uygulaması alında, göz altlarında, kaz ayaklarında ve boyunda ve alt yüz bölgesinde uygulanabilmektedir. Boyunda uygulanan mikrobotox uygulaması sayesinde çene hattı belirginleşir ve arzu edilen yüz hatları belirginleşir.

Bunun yanında mikrobotox uygulaması koltuk altlarında ve el ayasında terlemeyi önlemek amacıyla da başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

Scroll to Top